Poate ca in engleza ar fi sunat mai frumos titlul, dar ideea ramine aceeasi - cind ma gindesc la jocurile de calculator, incerc intotdeauna sa vad totul dincolo de poze. De ce spun asta? Cei ce au o anumita virsta sint sigur ca vor fi de acord cu mine cind spun ca, in ziua de azi, jocurile nu mai sint ceea ce au fost cindva si, daca lasam deoparte aspectul grafic, in multe cazuri nu vom ramine cu nimic. Oricum, discutam despre jocuri pe care nu le voi uita probabil niciodata aici, asa ca sa trecem repejor prin citeva jocuri si ce m-au invatat ele...

Seria Civilization m-a facut sa il descopar pe genialul Sid Meier si m-a stirnit sa studiez multe lucruri mai amanuntit, cum ar fi diverse religii sau evenimente istorice (aveti idee cam cu ce se maninca confucianismul, de exemplu?), insa nu doar atit, evident. Suficient sa adaug ca a fost primul joc original pe care am pus mina, si dupa mai bine de 10 ani de la prima intilnire cu seria, am avut imensa bucurie de a imi cumpara pachetul Civilization Chronicles.

Panzer General 2 a fost dragoste la prima vedere, facindu-ma sa rescriu a doua mardeala mondiala de nenumarate ori, de la rasturnarea situatiei in batalia pentru Marea Britanie pina la invazia Statele Unite de catre Germania nazista o data, de doua ori, de trei ori... si de aici m-am apucat sa studiez cam tot ce am prins despre tehnica militara, istorie, personalitati ale perioadei respective.

Need for Speed? Hehe... cei ce cred ca seria incepe cu Underground ar trebui sa puna mina putin pe Google, insa eu n-am nevoie, din fericire. Cam prin 1996, cred, am avut ocazia sa vad si sa joc primul joc NFS pe calculatorul unui prieten, si considerind jocurile din perioada respectiva, a fost o experienta absolut unica. Ce am invatat? Ca ar fi mai bine sa ma rezum la a conduce masini virtuale si sa ramin pieton, ca deja sint suficienti tacaniti pe sosele...

... si lista ar putea continua mult si bine, dar ma voi opri aici. De ce? Eh, ce sa facem, m-am jucat, mi-am stirnit curiozitatile, am studiat, am dobindit diverse skilluri, acum e vremea sa le folosesc pentru a mai cistiga destul cit sa imi permit sa ma joc... si sa reiau ciclul! ;-)

1 Comment

Linear

  • Marius  
    NFS, în perioada respectivă, era mai degrabă un arcade decât un simulator, deci cam greu poți conduce o mașină așa pe șosele, dar de aici, probabil, au apărut țăcăniții.
    Civilization nu m-am jucat foarte mult, dar Panzer a fost nemaipomenit la vremea lui. Totuși sunt încă jocuri care-ți captează atenția și pe partea menționată de tine.

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA