Un Craciun ca oricare altul - bautura, mincare, "tati shieli" necesare unui ospat pe cinste. Personajul nostru baga la greu, ca doar nu e Craciun de doua ori pe an - mai niste palinca, mai niste vin, tot ce prinde. In stomacul lui, insa, primul venit are o dilema, dupa cum vom vedea, intorcindu-ne cu citeva ore in timp...

...cind in stomacul romaneste de gol navaleste o feliuta de salam, strins imbratisata cu o felie de cascaval, si protejind o maslina.

- Impreuna pina la moarte! decreteaza solemn cele trei, punind bazele unei aliante de nestramutat.

Dupa citeva minute, un zgomot ce prevestea vremuri de restriste se face auzit. Brusc, o bere navaleste peste cele trei, udindu-le din cap pina in picioare. Se scutura, isi revin din soc, si fac loc berii sa se acomodeze.

Timpul trece, si trei sarmale cu mamaliguta navalesc in stomac. Se fac prezentarile de rigoare, fiecare isi alege un locusor comod, se mai spune cite un banc, se mai povesteste cite una-alta, asa, ca intre cei noi cunoscuti.

Dupa inca o ora, se rostogoleste o pulpa de pui, garnisita cu cartofi prajiti si salata de varza, urmate de trei pahare de vin. Deja incepe sa miroasa a claustrofobie, insa toata lumea indura...

Friptura de porc in singe si cele doua paharele de votca ce au urmat pun capac rabdarii tuturor celor ingramaditi in stomacul din povestirea noastra, asa ca, dupa ceva agitatie si dezbateri, triumviratul celor ce au fost primii sositi declara:

- Frati si surori de suferinta, asa ceva nu se mai poate! Stim ca e riscant, insa am decis sa tragem o fuga pina sus - trebuie sa aflam ce se intimpla acolo!


Epilog

Mitica e un roman normal. Sau poate nu. E sarac si sanatos. De obicei nu are nici bani de tigari, d'apai de baut si mincat pe saturate, insa de data asta, altfel sta treaba. E Craciun. Sta la masa impreuna cu Visurat si Blogatu, toti trei privind siderati la feliuta de salam ce imbratiseaza strins o felie e cascaval, ambele protejind o maslina si graind catre ei:

- Shi faaaaaaaaaaaaaaashitzi?!?!? Crashiun ferishit, uai, Crashiun ferishit!!!

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.