Faptul ca pina si piata romaneasca a ajuns sa fie dominata de laptopuri nu inseamna nimic pentru mine, insa cind am dat peste concursul la care va participa acest review("Ultra PRO iti premiaza cuvintele!" -> vezi regulamentul concursului), am considerat scrierea lui o provocare interesanta, asa ca sa trecem direct la subiect!

Contrar asteptarilor majoritatii cumparatorilor de astazi, laptopul Asus X72VR-7S04 NU e nici subtire, nici usor ca un fulg, punind accentul pe putere de calcul, flexibilitate si securitate, si ca sa nu aruncam trei atribute in vint, sa vedem cum sta treaba de aproape...

Asus X72VR-7S04

Putere de calcul - procesorul Intel T7350 la 2.0GHz, ce foloseste o magistrala la 1066Mhz si nu mai putin de 3MB de cache e mai puternic decit o buna parte a procesoarelor desktop disponibile pe piata, cum ar fi AMD X2 5000+, si nu numai.

Cei 3GB de memorie DDR2/800MHz sint suficienti pentru majoritatea aplicatiilor de astazi, inclusiv jocuri, permitind folosirea fara probleme a oricarei versiuni de Windows - daca tot trebuia sa discutam despre flexibilitate, avind in vedere ca laptopul vine cu Linux preinstalat.

Hard discul SATA de 250GB ar trebui sa fie suficient pentru a gazdui toate aplicatiile de care un utilizator poate avea nevoie, cit si jocurile pe care placa video ATI HD3470 va fi capabila sa le ruleze, iar aceasta lista va fi cu siguranta mai lunga decit in cazul altor laptopuri ce beneficiaza de solutii grafice mult mai slabe.

Venind vorba de jocuri, ecranul LCD de 17" cu siguranta va intregi experienta in orice joc sau aplicatie multimedia, in acelasi timp oferind un spatiu de lucru cuprinzator in mediul Office.

Configuratia modelului X72VR-7S04 mai contine o unitate optica DVD-RW, retea GbLAN/WLAN/BT, acumulatorul Li-Ion cu 8 celule furnizind o autonomie suficienta, depinzind insa de situatie, fiindca una e sa joci Crysis, si alta e sa folosesti Notepad...

In fine, ar mai trebui adaugat ca portul VGA port/Mini D-sub 15-pin permite atasarea unui monitor extern, iar cele 4 porturi USB ar trebui sa fie suficiente pentru majoritatea utilizatorilor.

Pentru 3.400 de lei, mai primiti si un cititor de amprente(incorporat) ce puncteaza decisiv la capitolul securitate, dar povestea nu se opreste aici. Asta e doar inceputul, iar pentru a trai cu adevarat povestea de fata, tot ce trebuie e sa aveti ocazia unei intilniri de gradul 3 cu Asus X72VR-7S04...

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.