A inceput circul electoral din nou, doar ca acum va fi prima oara cind nu voi participa la alegerile "astea mari," fiindca nici la locale nu am participat, dintr-un motiv foarte evident - n-aveam cu cine. Toate bune si frumoase, da' cum e campania electorala 2008, totusi?
Mizerabila, ca de obicei, atita am de spus, doar ca acum privesc altfel raspindacii electorali ca de obicei. Cu (cald)ura. Cind vad unul indreptindu-se spre mine, ma gindesc cum ar fi sa ii infing un cap in dintii aia rinjiti la ideea ca o sa ia bani de spart intr-o seara la club cu pitzipoancele doar pentru ca e imbracat in rosu, galben, albastru, sau cine stie ce culoare a unui oarecare partid si imparte fluturasi, copii xerox, sau sacose cu fulare si alte prostii, in functie de posibilitatile partidului, evident.

Tovarasi si (ne)prieteni ce sinteti, cam grea munca asta, nu? Mai ales cind risti sa ti-o iei in freza de la adversari. Si cind te gindesti ca, la o adica, degeaba campanie electorala... ca mosnegutii tot cu PSD-ul voteaza, cu sau fara sacosa, iar restul nu conteaza.

Ca o mica paranteza, azi veneam spre casa, si ma intersectez la un moment dat cu un "galben"(e mister pentru mine de la ce partid era, fiindca nu l-am vazut decit cu coada ochiului, insa oricum o sa dorm bine la noapte) care vine spre mine cu "Salut," intinzindu-mi un cartonas electoral. "Nu, mersi," raspund din viteza si trec mai departe, nu inainte de a remarca faptul ca aveam viteza ideala pentru a ii infinge un cap in dantura cit sa zboare pina in chioscul din spatele lui care, din fericire, inca nu avea ncii un poster electoral pe el. Pai bine, mai, cine esti tu sa vii cu "Salut" la mine? Cred ca inca nu am moaca de pensionar, atunci ce mama dracului? Ne-am tras de sireturi in scoala generala, sau ce?

In fine, partea hazoasa e ca asta galben era cuplat cu inca un galben, dar la vreo doua sute de metri dupa ei, dau dupa un ciorchine de rosii. Nu, nu rosii de-alea din care faci salata, ci culoarea aia mizerabila a pEsEdE-ului. Ciorchine fiindca, sint sigur, s-au gindit ca daca ar fi in numar mai mic de 10, si-o iau pe coaja. Nu neaparat de la adversari. Adica - sa avem pardon - umple-v-as frigiderele de terminati, veniti la mine cu sacosa cu fular cind trotuarul spart, lipsa cosurilor de gunoi pe zone de citeva sute de metri si a unei bude publice in juma' de oras(discutam de Iasi aici, nu de Rosiorii de Vede), dar nu doar astea, imi aduc aminte in fiecare zi ce primar pEsEdE (in)competent avem???

Deh, parca si astia ar fi vrut sa imi dea o sacosa cu un fular si cine stie ce bunatati incomensurabile or mai fi fost in ea, dar le-am infipt o privire de-aia de genul "Carne gratis! Unde ti-e frigiderul/nevasta?" si s-au facut ca ploua. Ce e drept chiar plouase un pic mai devreme, dar se stie ca pEsEdE-ul e ramas in urma.

Din pacate, are si alegatori ramasi in urma. Ramasi in urma, ca moartea a luat-o inainte si i-a uitat, suficient cit sa mai prinda o tura de generale. O tura la care cei ca mine vor sta acasa(mint, plec pina la Slanic Moldova in weekend, asta e) si vor face ceva. Ceva pentru ca, intr-o buna zi, sa le fie bine, cel mai probabil nu in Romania. Si de ce? Fiindca unii au nevoie de bani pentru scos pitzipoancele in club, altii au nevoie de fulare rosii cu alb, iar cei de la care vin fularele au nevoie de inca 4 ani.

Ce am eu nevoie? Am nevoie de aer, asa ca o sa ies, sa iau o gura. O fi viciat, dar intr-o buna zi o sa respir mai sus de toate astea...sau voi fi tot aici, dar voi purta o masca. Tu ce ai de gind sa faci?

2 Comments

Linear

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.