Legat de ghiserica hortodoxa rromana, banuiesc ca ati vazut cu totii cu cita ardoare ne ajuta in vremuri de criza. Tocmai ce a trecut popa pe la mine cu un platou de friptura, ca poate mi-era foame si nu aveam mincare... doar ca m-am trezit dupa aia si am realizat ca popa are alte probleme, mult mai importante. Lasindu-i pe ai nostri in pace, hai sa vedem cum fac americanii treaba...
In sfirsit, ceva care demonstreaza ca totusi or fi prosti americanii, da' macar unii pochi au ceea ce alor nostri le lipseste cu desavirsire - bun simt!

"În oraşul Nashville, capitala statului american Tennesse, un preot catolic le-a luat-o înainte autorităţilor federale şi oferă propriile sale stimulente financiare enoriaşilor. Astfel, reverendul Joseph Breen a scos 100.000 de dolari din rezervele bisericii, bani primiţi ca donaţii sau fonduri proprii, şi i-a împărţit familiilor cu copii şcolari, câte 250 de dolari pentru fiecare elev. „Le-am spus că sunt banii lor şi că-i pot folosi cum doresc“, a declarat Breen, pentru Reuters," scrie EVZ.

Nu sint mare fan EVZ, fiindca o dau destul de des cu bota in balta baietii, dar ce sa ii faci, asa sint majoritatea publicatiilor de la noi, insa in cazul de fata, merita laudati. Ar fi interesant sa ia si sa se uite cit maxim 5% din preotii de la noi chiar fac ceva pentru enoriasi, in loc sa le elibereze chitante pentru contributia anuala la visterie si sa ia MITA in cazuri de ingropaciune sau BOTEZ/NUNTA. Da, se cheama MITA banii pe care ii dai la popozaur pentru diverse servicii, atita vreme cit el e platit de la buget, din banii tai care intra la stat ca si taxe!!

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

Submitted comments will be subject to moderation before being displayed.